Maximizing Space in Wethersfield

This back yard refuge was constructed in a tiny back yard in the Historic District of Wethersfield.  I have to admit, when I saw the back yard for the first time, I was a bit skeptical that the town regulations would allow all of the items the client wanted to fit into this yard.  They wanted a pool, a new garage, some patio space and as much lawn space as possible.  After all the legal due diligence, and a few design revisions, the project was ready to move forward as I proposed. 

Hardscapes & Softscapes

We needed to pay special attention to the drainage of the yard given the elevation of the pool and other new structures and the dense clay soils.  Because this site was so narrow, we had to work our way out of the yard- from the back to the front.  This means we had to treat the project basically as two separate projects- pool area, and porch/patio area. 

Connecticut Landscape Contractor

First, we installed a boulder retaining wall to elevate the pool area, then after the pool was installed, we installed the pool coping and pool patio.  Then we landscaped that upper area to completion because we would not be able to get back there with machinery later.  Then, we moved to the lower area and constructed the patio and outdoor kitchen.  Then we landscaped the final area in between the two spaces as we worked our way out through the space between the porch and new garage.

Landscaping in CT

 

GET STARTED TODAY CALL: 860-643-1221

CLIENT COMMENTS

"We didn't want to let too much time pass before writing to you. We are so pleased with the patio and have already used it many times in the past few weeks. We always had a nice retreat in the woods - but now we are actually USING the space to read, cook and relax. Your team was a pleasure to work with on the project. Dave kept everything moving and we felt very well informed throughout the build. He went above and beyond to make sure that our property was well cared for and that the patio ultimately fit our vision. Jimmy was the other key component to the team. He is an extremely hard worker that was very dedicated to the project and easily served as our onsite contact when Dave was unavailable. We cannot compliment either of them enough! From the beginning, we have loved your vision for this project and we hope to work with you again in the future. Thank you for creating our new backyard oasis! It's perfect." Read more comments

Warmly, Chris and Matt