Creating an Oasis in Avon

The main purpose of this project was to utilize a previously unused portion of the back yard for a new pool area.  The area where the pool is now located, was a wooded slope.  One of the main concepts was to have the pool be easily accessible from the house and then create “destinations” triangulated around the pool.  The spa, fire pit and sunning shelf are those three functions.  Another major consideration was to tie the existing large boulders into the space by using them as a visual anchor and highlighting them with a natural looking water feature.

Creating An Oasis In Avon CT

In order to provide a level area for the pool, we used two boulder retaining walls to raise the elevation of the patio at the deep end using the fill cut from the pool itself and the patio at the shallow end.  The height difference was so dramatic, the shell of the deep end of the pool sits almost level with the previous elevation of the yard!

Backyard Oasis Ideas

The use of natural materials for the vertical walls was combined with the use of concrete pavers for the patio surfaces.  The amount of cost saved in using a concrete paver versus a natural stone allowed the customer to get more features for roughly the same budget. 

Bolton Landscaping Company

GET STARTED TODAY CALL: 860-643-1221

CLIENT COMMENTS

"We didn't want to let too much time pass before writing to you. We are so pleased with the patio and have already used it many times in the past few weeks. We always had a nice retreat in the woods - but now we are actually USING the space to read, cook and relax. Your team was a pleasure to work with on the project. Dave kept everything moving and we felt very well informed throughout the build. He went above and beyond to make sure that our property was well cared for and that the patio ultimately fit our vision. Jimmy was the other key component to the team. He is an extremely hard worker that was very dedicated to the project and easily served as our onsite contact when Dave was unavailable. We cannot compliment either of them enough! From the beginning, we have loved your vision for this project and we hope to work with you again in the future. Thank you for creating our new backyard oasis! It's perfect." Read more comments

Warmly, Chris and Matt